01) Question : The cell range A3 through G3 should be keyed in as:
Ans: A3:G3
02) Question : To move the insertion point down to the next cell, press:
Ans: Enter
03) Question : Which of these operators are in the correct order of operations?
Ans: ^,*,-
04) Question : A document created in Excel is referred to as a
Ans: workbook
05) Question : Use this handle to automatically insert the next month in the series, January:
Ans: Fill
06) Question : You have created a worksheet which consists a confidential data. You want that these values, although present in the worksheet, should remain hidden and as a result the cells containing this data should appear blank in the worksheet. Which method will help you do this?
Ans: Select the cells, open the Window menu and click on Hide
07) Question : You have entered test in a cell which is too big for the cell. You want the text to appear in multiple lines inside the same cell. What will you do?
Ans: Use the wrap txt option in the Format->Cells>Alignment Menu
08) Question : Which of the following errors appears when an invalid argument is passed while converting a number from one number system to another system?
Ans: #N/A
09) Question : Suppose the value in cell A1 is John and B1 is Smith then which of the following function you will use to get John_Smith in Cell C1?
Ans: = A1&”_”&B1
10) Question : The figure shows a view of the Standard Toolbar. What function is performed by the button marked by the letter A
Ans: It is used to add a hyperlink
11) Question : Which of the following options would be used if you need to insert a 77889867810070809 number in a cell?
Ans: Apply the Text Format to empty cells, and then type the numbers
12) Question : Suppose the value in cell A1 is John and B1 is Smith then which of the following function you will use to get the John_Smith in C1 cell?
Ans: A_B
13) Question : You can select the current row by pressing
Ans: Shift + Spacebar
14) Question : A column is inserted immediately to the left of the column containing the active cell unless you choose otherwise
Ans: True
15) Question : To delete a specific cell as well as the text within it, make the cell active and then
Ans: click Edit and then Delete
16) Question : Which of the following is an absolute cell reference
Ans: $B3
17) Question : How can you select all the blank cells in your worksheet?
Ans: Choose blank in the Edit->Go to->special Menu option
18) Question : State Whether True or false.
Ans: True
19) Question : This question is based upon the figure bellow
What does the purple triangle at the bottom right corner of the cell signify?
Ans: Smart Tag
20) Question : You have created a worksheet which consists of confidential data. You want that these values, although present in the worksheet, should remain hidden and as a result the cells containing this data should appear blank in the worksheet. Which method will help you do this?
Ans: Select the cells, open the Window menu and click on Hide
21) Question : Which of the following Date and Time function you will use to return the serial number of the last day of the month before or after a specified number of months?
Ans: DATEVALUE
22) Question : You define a print area in your worksheet, but later you select a smaller range of cells to print and then click Selection under the menu File->Print->Selection. What will happen?
Ans: b
23) Question : figure shows a view of the Standard Toolbar. What function is performed by the button marked by the letter 'Z'?
Ans: It copies the formatting properties from one cell to another
24) Question : The multiplication arithmetic operator is represented by which of the following symbols
Ans: *
25) Question : To apply page numbering to a worksheet page, which option in the Page Setup dialog box should you choose
Ans: Header/Footer
26) Question : If a function is included in an argument within a function, it is called a
Ans: Nested Function
27) Question : If you want row and column headings to print, which tab do you click from the Page Setup dialog box?
Ans: Header/Footer
28) Question : A new workbook initially contains this many sheets
Ans: Three
29) Question : You can change the size of an image by using the white sizing handles.
Ans: True
30) Question : The question is based upon the figure shown. The figure shows a view of the standard Toolbar. What function is performed by the button Marked by the letter Y?
Ans: Its adds up the values in the selected cells
31) Question : Which of the following displays the contents of the active cell?
Ans: Formula bar
32) Question : A worksheet is an individual page or tab in the workbook.
Ans: True
33) Question : You can copy cell formats from one cell to another by using the.
Ans: Format Painter
34) Question :Donelp you do this?
Ans: Select the cells, open the Window menu and click on Hide
35) Question :The figure shows a view of the Standard Toolbar. What function is performed by the button marked by the letter Y.
Ans: It adds up the values in the selected cells
36) Question : You define a print area in your worksheet, but later you select a smaller range of cells to print and then click Selection under the menu File->Print->Print What->Selection. What will happen?
Ans: The selected area will be printed
37) Question : By default, how is text horizontally aligned inside a cell in Excel?
Ans: Left aligned
38) Question : When using the AutoFill handle to quickly fill a range of cells with the same or consecutive data, the cells need not be adjacent as long as they are within the same sheet.
Ans: False
39) Question : This question is based upon the figure shown bellow. The figure shows an Excel worksheet. What does the read triangle in C2 signify?
Ans: There is a comment associated with the cell
40) Question : You select the row headings 10, 11 and 12 and then choose the menu option Insert->Rows. What will happen?
Ans: 3 new rows will be inserted after row 9
41) Question : A smart tag will be removed from a cell when……………….
Ans: The data in the cell is changed or deleted
42) Question : The figure shows the AutoFit Selection menu option. What function does it perform?
Ans: It automatically resizes the column height and width to the minimum necessary to fit the contents of the selected cell
43) Question : When you clear the contents from a cell, the formatting of the cell is also lost.
Ans: FALSE
44) Question : When the AutoSum button is clicked, Excel first looks for a range of numbers above the active cell.
Ans: True
45) Question : A relative cell reference changes when a formula is copied or moved to other locations.
Ans: True
46) Question : If cell entries are changed, the formula will automatically recalculate the values and insert the result in the cell containing the formula.
Ans: True
47) Question : The Merge button on the Formatting toolbar will merge selected cells and right align data within the cells.
Ans: False
48) Question : To make the image taller or shorter, use the middle sizing handle at the left or right side of the image.
Ans: False
49) Question : Which of the following is not a tab on the Chart Options dialog box?
Ans: Patterns
50) Question : This chart is the default chart
Ans: Column Chart.
No comments:
Post a Comment